Κινόα με μαύρα φασόλια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Kinoa me mavra fasolia

Υλικά

  • 1 κ.γ. φυτικό λάδι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ¾ φλ. κινόα
  • 1 ½ φλ. ζωμό κότας
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 φλ. καλαμπόκι, σπόροι, κατεψυγμένο
  • 480 γρ. μαύρα φασόλια, μαγειρεμένα ή 2 κονσέρβες (400 γρ. /  κονσέρβα), ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • ½ φλ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μέτρια φωτιά.

Μαγειρεύουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Προσθέτουμε την κινόα, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό κότας.

Καρυκεύουμε το μείγμα με το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι.

Μόλις αρχίσει να βράζει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κινόα και να απορροφηθεί ο ζωμός.

Προσθέτουμε το κατεψυγμένο καλαμπόκι στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι  να ζεσταθεί.

Προσθέτουμε τα μαύρα φασόλια και τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ζωμός (κότας) Καλαμπόκι Κινόα Κόλιανδρος Κρεμμύδι Κύμινο Λάδι φυτικό Πιπέρι (Καγιέν) Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο Φασόλια (μαύρα)

Σχετικές Συνταγές