Ανάμικτη σαλάτα με αβοκάντο, κράνμπερις και αμύγδαλα
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
Για τη σαλάτα:
- 350 γρ. ανάμικτη σαλάτα σπανάκι και ρόκα
- 2 μεσαία αβοκάντο, κομμένα σε φέτες
- ¾ φλ. κράνμπερις, αποξηραμένα
- ¾ φλ. αμύγδαλα, ψημένα
Για το ντρέσινγκ:
- 2/3 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
- ½ κ.γ. πάπρικα
- 2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
- 1 κ.σ. κρεμμύδι, λιωμένο
- 1/4 φλ. λευκό βαλσάμικο ξύδι
- ¼ φλ. μέλι
- αλάτι θαλασσινό, κατά βούληση
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Διαδικασία
Για το ντρέσινγκ:
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον παπαρουνόσπορο, την πάπρικα, τη σκόνη μουστάρδας, το κρεμμύδι, το βαλσάμικο και το μέλι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Για τη σαλάτα:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την ανάμικτη σαλάτα σπανάκι-ρόκα, προσθέτουμε το αβοκάντο και τα κράνμπερις.
Ρίχνουμε ¼ φλ. από το ντρέσινγκ στη σαλάτα και ανακινούμε απαλά το μπολ να ενωθούν τα υλικά.
Γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα και σερβίρουμε τη σαλάτα συνοδευόμενη από το υπόλοιπο ντρέσινγκ.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό)
Αμύγδαλα
Ελαιόλαδο
Κράνμπερι
Κρεμμύδι
Μέλι
Μουστάρδα (σκόνη)
Ξύδι (βαλσάμικο λευκό)
Παπαρουνόσπορος
Πάπρικα
Πιπέρι (Μαύρο)