Σούπα βελουτέ με κολοκύθα και γλυκοπατάτα

Υλικά
- 450γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
- 450γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη
- 3 μεγάλα (600 γρ) κρεμμύδια, τεμαχισμένα
- ¼ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, τεμαχισμένες
- 500ml (2 φλ.) ζωμός λαχανικών
- 1 κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
- 1 κ.γ. σπόρους κύμινο
- 750ml (3 φλ.) γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 60ml (1/4 φλ.) κρέμα γάλακτος ελαφριά
- 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις γλυκοπατάτες, την κολοκύθα, το κρεμμύδι, ¼ φλ. μαϊντανό, το σκόρδο, το ζωμό λαχανικών, τον κόλιανδρο, 1 κ.γ. σπόρους κύμινο και αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βάζουμε το 1/3 της σούπας στον κάδο του μπλέντερ και πολτοποιούμε.
Μεταφέρουμε τη πολτοποιημένη σούπα σε μια κατσαρόλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ποσότητα της σούπας σε δύο δόσεις.
Προσθέτουμε στη σούπα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να ζεσταθεί -όχι όμως να βράσει - ανακατεύοντας ελαφρά.
Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως με συνοδεία κρουτόν.