Μύδια με φασόλια και πικάντικο λουκάνικο

Υλικά
- 500 γρ. Agrino φασόλια μέτρια Βεγορίτιδας
- 6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 60 γρ. λουκάνικο πικάντικο, τεμαχισμένο
- 10 ντοματίνια, κομμένα στα δύο
- 1 πρέζα μπούκοβο
- αλάτι, κατά βούληση
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 900 γρ. μύδια με κέλυφος, χωρίς μουστάκια
- μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για γαρνιτούρα
Διαδικασία
Μουσκεύουμε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα.
Την επόμενη ημέρα στραγγίζουμε τα φασόλια, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με καθαρό νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά, χωρίς να αλατίσουμε.
Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε τα φασόλια και πετάμε το νερό που έβρασαν.
Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και το πικάντικο λουκάνικο και μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το μπούκοβο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τα φασόλια, τα μύδια και ½ φλ νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι τα μύδια να ανοίξουν. Πετάμε όσα μύδια δεν ανοίξουν.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.