Πέννες με κοτόπουλο και μανιτάρια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Pennes me kotopoylo kai manitaria

Υλικά

  • 500 γρ. πέννες ριγέ 
  • 1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 ½ κ.σ. ζωμός λαχανικών σε σκόνη
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλ. κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 3 φλ. μανιτάρια, τεμαχισμένα
  • 300 ml. κρέμα γάλακτος
  • ¼ φλ. κρύο νερό
  • 1κ.γ. κορνφλάουρ
  • μαϊντανός,  για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Μαγειρεύουμε τις πέννες  ριγέ σε αλατισμένο νερό που βράζει, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, το αλάτι, το πιπέρι, το ζωμό λαχανικών σε σκόνη και ανακατεύουμε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, βάζουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.

Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.

Διαλύουμε το κορνφλάουρ  σε  ¼ φλ. κρύο νερό.

Βάζουμε τις πέννες στο τηγάνι , στη συνέχεια ρίχνουμε το διαλυμένο κορνφλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 περίπου λεπτά.

Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές