Λαζάνια με λαχανικά και γιαούρτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
Lazania me lachanika kai giaourti

Υλικά

  • 250 γρ λαζάνια
  • 800 γρ ντομάτα στον τρίφτη
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 5 μανιτάρια κομμένα σε μικρές φέτες
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ κούπα ελιές Καλαμάτας, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 αβγά
  • 150 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 50 γρ τυρί με λίγα λιπαρά, τριμμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα λαζάνια και περιχύνουμε με βραστό νερό. Τα αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά (ανακατεύοντας απαλά να μην κολλήσουν) και στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά. Σοτάρουμε ελαφρά με ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κολοκύθι, τα μανιτάρια, την λιαστή ντομάτα και τις ελιές. Προσθέτουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 6’-7’ λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αδειάζουμε σε ένα μπολ.

Σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ καλά λαδωμένο στρώνουμε εναλλάξ τα λαζάνια και την σάλτσα ντομάτας με τα λαχανικά. Χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι και το τυρί και ρίχνουμε πάνω από τα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Σχετικές Συνταγές