Καλαμάρι γεμιστό με μπριάμ και γιαούρτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
Kalamari gemisto me mpriam kai giaourti

Υλικά

  • 4 καλαμάρια μεγάλα (περίπου 1-1,5 κιλό)
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 300 γρ γιαούρτι
  • 1 κριθαροκουλούρα μικρή
  • 2 κολοκύθια μεγάλα σε κύβους
  • 1 μελιτζάνα μέτρια σε κύβους
  • 2 πατάτες μεγάλες σε κύβους
  • 2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα σε φέτες
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λεμόνι

Διαδικασία

Σοτάρουμε σε μέτρια κατσαρόλα τα 100 ml ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τις πατάτες και το μισό γιαούρτι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και την κριθαροκουλούρα σπασμένη σε κομμάτια. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο με γκριλ για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Λίγο πριν τα βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα και το άλλο μισό γιαούρτι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε για 3 λεπτά να ξεκουραστούν και έπειτα τα κόβουμε σε ροδέλες.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Γιαούρτι Ελαιόλαδο Καλαμάρια Κολοκύθια Κρεμμύδι Κριθαροκουλούρα Λεμόνια Μαϊντανός Μελιτζάνα Ντομάτες Πατάτες Σκόρδο Φέτα

Σχετικές Συνταγές