Ρολάκια σφολιάτας με σπανάκι, ρεβίθια και γλυκοπατάτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 20 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Rolakia sfoliatas me spanaki revithia kai glykopatata

Υλικά

  • 20 γρ. βούτυρο
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, ψιλοτριμμένο
  • 200 γρ. γλυκοπατάτα, τριμμένη
  • 1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 2 κ.σ. νερό
  • 100 γρ. σπανάκι baby, χοντροκομμένο
  • 400 γρ. ρεβίθια, μαγειρεμένα +  2 κ.σ. από το νερό που έβρασαν
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 80 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κ.σ. σουσάμι

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.

Ρίχνουμε την τριμμένη γλυκοπατάτα και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Πασπαλίζουμε με το κύμινο, τον κουρκουμά και το μοσχοκάρυδο, ραντίζουμε με το νερό και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα λαχανικά να μαγειρευτούν καλά.

Ρίχνουμε τα μαγειρεμένα ρεβίθια και 2 κ.σ. από το νερό που έβρασαν στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε, μέχρι να γίνουν πουρές.

Προσθέτουμε τον πουρέ ρεβιθιών στο μείγμα λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει για 15-20 λεπτά.

Μόλις κρυώσει το μείγμα λαχανικών, προσθέτουμε τη φέτα, τον κόλιανδρο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.

Απλώνουμε 1 φύλλο σφολιάτας  στην επιφάνεια εργασίας και κόβουμε στη μέση κατά πλάτος.

Μοιράζουμε  ¼  της γέμισης κατά μήκος στην άκρη του φύλλου σφολιάτας.

Τυλίγουμε τις άκρες  του φύλλου προς τα μέσα,  ώστε να σκεπάσουμε λίγο τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.

Αλείφουμε την άκρη του φύλλου με λίγο αβγό και κλείνουμε να σφραγίσει, φτιάχνοντας έτσι μία πίτα μακριά και στενή.

Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα σφολιάτας για να φτιάξουμε συνολικά 4 μακριά ρολά σφολιάτας.

Κόβουμε το κάθε ρολό σε 5 ρολάκια.

Βάζουμε τα ρολάκια με τη ραφή προς τα κάτω σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.

Αλείφουμε τα ρολάκια σφολιάτας  με το υπόλοιπο αβγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Σχετικές Συνταγές