Γλυκοπατάτες με λαχανικά και αβγά στο τηγάνι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-5 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Glykopatates me lachanika kai avga sto tigani

Υλικά

  • 1 ½  κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1/2 κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 πράσινη πιπεριά, τεμαχισμένη
  • 1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 4-5 αβγά
  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, κομμένος (προαιρετικά)

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 ½  κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες και το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακινούμε καλά το τηγάνι να καλυφθούν τα λαχανικά με το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Αφαιρούμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι οι γλυκοπατάτες να ροδίσουν ελαφρά.

Προσθέτουμε την πιπεριά και τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τα υλικά συχνά.

Σπάμε τα αβγά στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε (προαιρετικά), σκεπάζουμε και πάλι με καπάκι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 3-6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Γλυκοπατάτα Ελαιόλαδο Κρεμμύδι (κίτρινο) Μαϊντανός Ντοματίνια Πιπέρι (Μαύρο) Πιπεριά (πράσινη)

Σχετικές Συνταγές