Σάντουιτς με κοτόπουλο και πέστο βασιλικού
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
Για το σάντουιτς:
- 2 φλ. στήθος κοτόπουλου, μαγειρεμένο και θρυμματισμένο
- ¼ φλ. γιαούρτι
- χοντρό αλάτι
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1 μπαγκέτα, κομμένη σε 3 ισομερή κομμάτια
- 2 μικρές ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 225 γρ μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
Για τη σάλτσα πέστο βασιλικού:
- 1 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ. κουκουνάρι
- 1/3 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
- χοντρό αλάτι
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1/3 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Διαδικασία
Για τη σάλτσα πέστο βασιλικού:
Ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε.
Όσο χτυπάμε τα υλικά, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, μέχρι το μείγμα να γίνει πολτός.
Αφήνουμε στην άκρη.
Για το σάντουιτς:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο, ½ φλ. πέστο βασιλικού, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε τα κομμάτια μπαγκέτας στη μέση και τα γεμίζουμε από τη μία άκρη ως την άλλη με το μείγμα κοτόπουλο-πέστο, τις φέτες μοτσαρέλα, τις φέτες ντομάτας σε στρώσεις και σερβίρουμε.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό)
Βασιλικός
Γιαούρτι
Ελαιόλαδο
Κοτόπουλο (στήθος)
Κουκουνάρι
Μοτσαρέλα
Μπαγκέτα
Ντομάτες
Παρμεζάνα
Πιπέρι (Μαύρο)
Σκόρδο
Ψωμί (μπαγκέτα)