Φάβα παντρεμένη με ραδίκια σοτέ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Fava pantremeni me radikia sote

Υλικά

  • 250 γρ. φάβα
  • 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
  • 250 γρ. ραδίκια, καθαρισμένα και κομμένα
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • χοντρό αλάτι

Διαδικασία

Μουλιάζουμε τη φάβα σε νερό για τουλάχιστον 2 ώρες.

Στραγγίζουμε, μεταφέρουμε τη  φάβα σε μια κατσαρόλα και βάζουμε από πάνω τις πατάτες.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα αρκετό νερό, ώστε να καλύψει τη φάβα και τις πατάτες τουλάχιστον 2,5 εκ.

Βράζουμε και στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 1 ώρα, προσθέτοντας όσο νερό χρειάζεται.

Δοκιμάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, για άλλα 30 λεπτά, μέχρι η φάβα να μαλακώσει.

Στραγγίζουμε τυχόν νερό, που έχει απομείνει στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 κ.γ. αλάτι και 1/3 φλ. ελαιόλαδο.

Βάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στον κάδο του μπλέντερ, χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε τα ραδίκια σε αλατισμένο νερό που βράζει και μαγειρεύουμε για 5 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν.

Βάζουμε τα ραδίκια σε ένα σουρωτήρι και τα ζουλάμε με τα χέρια για να αποβάλουν τα υγρά τους.

Ρίχνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγαλο τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το μαύρο πιπέρι, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, 1 πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να τσιτσιρίζει.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ραδίκια, ανακατεύουμε απαλά για να καλυφθούν τα χόρτα με το μείγμα σκόρδου-ελαιόλαδου και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Μοιράζουμε τη φάβα μαζί με τα ραδίκια σοτέ στα πιάτα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό) Ελαιόλαδο Πατάτες Πιπέρι (Κόκκινο) Πιπέρι (Μαύρο) Ραδίκι (χόρτο) Σκόρδο Φάβα

Σχετικές Συνταγές