Τηγανίτες με κολοκυθάκι και καλαμπόκι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 24 τηγανίτες ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Tiganites me kolokythaki kai kalampoki

Υλικά

  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • 1 φλ. γάλα
  • ¼ φλ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 φλ. κολοκυθάκι, τριμμένο
  • 1 ½ φλ. καλαμπόκι
  • 1 φλ. τυρί cheddar, ψιλοτριμμένο
  • λάδι, για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κύμινο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το γάλα, το βούτυρο και ανακατεύουμε με σύρμα.

Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στέρεο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το κολοκυθάκι, το καλαμπόκι, το τυρί και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Ρίχνουμε 1 κ.σ.μείγματος τη φορά στο ζεστό τηγάνι και τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές, μέχρι η τηγανίτα να ροδίσει και να γίνει τραγανή.

Μεταφέρουμε την τηγανίτα σε χαρτί κουζίνας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Βούτυρο Γάλα Ζάχαρη Καλαμπόκι Κολοκυθάκια Κύμινο Λάδι φυτικό Μπέικιν πάουντερ Πιπέρι (Μαύρο) Τυρί cheddar

Σχετικές Συνταγές