Γεμιστά μανιτάρια με μυρωδικά, παρμεζάνα και γιαούρτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Gemista manitaria me myrodika parmezana kai giaourti

Υλικά

  • 15 μεγάλα λευκά μανιτάρια
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 50 γρ. φρυγανιά
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 100 γρ γιαούρτι
  • 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο μαντζουράνα ψιλοκομμένη
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3-4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Κόβουμε το πόδι από τα μανιτάρια με προσοχή και τα ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα  ψιλοκομμένα ποδαράκια με τα μυρωδικά, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και γεμίζουμε τα μανιτάρια. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, την φρυγανιά, το γιαούρτι και την παρμεζάνα και δουλεύουμε λίγο το μίγμα . Ρίχνουμε κομμάτια από το μίγμα που θα σχηματιστεί επάνω στα μανιτάρια. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 10' σε φούρνο προθερμασμένο στους180C.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλεύρι Βασιλικός Βούτυρο Γιαούρτι Ελαιόλαδο Μαϊντανός Μανιτάρια Μανιτάρια (λευκά) Μαντζουράνα Παρμεζάνα Σκόρδο Φρυγανιά τριμμένη

Σχετικές Συνταγές