Αλμυρό κέικ με ελιές, λιαστή ντομάτα, κρεμμύδια και γιαούρτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Almyro keik me elies liasti ntomata kremmydia kai giaourti

Υλικά

  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1/2 φλ. τσ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες 
  • 1/2 φλ. τσ. λιαστή ντομάτα από βάζο, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 1/3 φλ. τσ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 3 αβγά
  • 1/2 φλ. τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη μαγιά, τη ρίγανη, 1/2 κ.γ. αλάτι, όσο πιπέρι θέλουμε, τις ελιές, την ντομάτα, το κρεμμύδι και το τυρί.

Χτυπάμε τ' αβγά με το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.

Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε μια μακρόστενη αντικολλητική φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μίγμα.

Το ψήνουμε 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό πριν το ξεφορμάρουμε. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλεύρι Γιαούρτι Ελαιόλαδο Ελιές Ελιές (Μαύρες) Κεφαλοτύρι Κρεμμύδι Λιαστές ντομάτες Μαγιά Μαγιά (σκόνη) Ρίγανη (φρέσκια)

Σχετικές Συνταγές