Μακαρονάδα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και ελιές

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Makaronada me pikantiki saltsa ntomatas kai elies

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ φλ. μαύρες και πράσινες ελιές σε άλμη, χωρίς κουκούτσι και κομμένες 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ¾ κ.γ. νιφάδες καυτερό κόκκινο πιπέρι
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • παρμεζάνα, τριμμένη, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικότηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε τις ελιές, το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά, ανακινώντας το τηγάνι, μέχρι το σκόρδο να ροδίσει και να βγάλει τα αρώματά του.

Προσθέτουμε την ντομάτα και το αλάτι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει ελαφρά παχύρρευστη.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε,1ή 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για ακόμη 1 περίπου λεπτό.

Ανακινούμε το τηγάνι, ώστε η σάλτσα να καλύψει τα μακαρόνια, γαρνίρουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Ελιές (Μαύρες) Ελιές (Πράσινες) Μακαρόνια Μακαρόνια (χοντρά) Ντομάτες (κονκασέ) Παρμεζάνα Πιπέρι (Κόκκινο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές