Μπακαλιάρος στο φούρνο με πατάτες και ντοματίνια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Mpakaliaros sto foyrno me patates kai ntomatinia

Υλικά

  • 750γρ baby πατάτες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου (150-180γρ/φιλέτο), χωρίς δέρμα και κόκκαλα
  • λίγα κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, τα φύλλα της μόνο, χοντροκομμένα
  • 300γρ ντοματίνια, με το τσαμπί τους
  • 1 λεμόνι, σε φέτες

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε τις πατάτες, το ελαιόλαδο και την περισσότερη ρίγανη.

Αλατοπιπερώνουμε καλά και ψήνουμε για 30 λεπτά, γυρνώντας τις πατάτες κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα ντοματίνια με το τσαμπί τους.

Πιέζουμε τις φέτες λεμονιού πάνω από το φαγητό, να βγάλουν το χυμό τους και τις τοποθετούμε γύρω από τις πατάτες.

Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη και επιστρέφουμε το πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι το ψάρι να ροδίσει.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Λεμόνια Μπακαλιάρος Ντοματίνια Πατάτες (baby) Πιπέρι (Μαύρο) Ρίγανη (φρέσκια)

Σχετικές Συνταγές