Σκορδάτες γαρίδες

Υλικά
- 2 κ.σ. + 6 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
- 680 γρ μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες
- αλάτι χοντρό, κατά βούληση
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
- ¼ φλ. ζωμός κότας
- 1 λεμόνι, χυμός
- 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Διαδικασία
Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 2 κ.σ. βούτυρο να λιώσει.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και αλατοπιπερώνουμε.
Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τις γαρίδες κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν ροζ.
Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 περίπου λεπτό, ανακατεύοντας, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
Προσθέτουμε το ζωμό κότας και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Βράζουμε και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι ο ζωμός να μειωθεί στο μισό.
Προσθέτουμε σταδιακά 6 κ.σ. βούτυρο, μία κουταλιά τη φορά, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και το ανακινούμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.