Σκορδάτες γαρίδες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Skordates garides

Υλικά

  • 2 κ.σ. + 6 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 680 γρ μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες
  • αλάτι χοντρό, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • ¼ φλ. ζωμός κότας
  • 1 λεμόνι, χυμός
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Διαδικασία

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 2 κ.σ. βούτυρο να λιώσει.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και αλατοπιπερώνουμε.

Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τις γαρίδες κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν ροζ.

Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 περίπου λεπτό, ανακατεύοντας, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.

Προσθέτουμε το ζωμό κότας και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Βράζουμε και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι ο ζωμός να μειωθεί στο μισό.

Προσθέτουμε σταδιακά 6 κ.σ. βούτυρο, μία κουταλιά τη φορά, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και το ανακινούμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά.

Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό) Βούτυρο (ανάλατο) Γαρίδες Ζωμός (κότας) Λεμόνια (χυμός) Μαϊντανός Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές