Μπάμιες κοκκινιστές με μπέικον

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Mpamies kokkinistes me mpeikon

Υλικά

  • 250 γρ μπάμιες κατεψυγμένες, τεμαχισμένες
  • 4 λωρίδες μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, τεμαχισμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 800 γρ ντομάτα κονκασέ
  • 1 κύβος ζωμός κότας
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρεύουμε το μπέικον ελαφρά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μαζί με το μπέικον, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τον κύβο ζωμό κότας, τη ζάχαρη, αλάτι, φρεκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο.

Προσθέτουμε τις μπάμιες και συνεχίζουμε να σιγομαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ζάχαρη Ζωμός (κότας) Κρεμμύδι Μπάμιες Μπάμιες (κατεψυγμένες) Μπέικον Ντομάτες (κονκασέ) Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές