Αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα κρεμμύδι-δεντρολίβανο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Arnisia paidakia me saltsa kremmydi dentrolivano

Υλικά

  • 8 αρνίσια παϊδάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα:

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 1 κ.σ. φύλλα δεντρολίβανου
  • 25γρ βούτυρο
  • 25γρ αλεύρι
  • 175ml γάλα
  • 175ml ζωμός λαχανικών
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος βαριά
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για γαρνιτούρα:

  • κλωνάρια κάρδαμο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Σε ένα ταψί βάζουμε τα παϊδάκια και γύρω-γύρω από το κρέας το τεμαχισμένο κρεμμύδι.

Αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε το ταψί στη σχάρα του φούρνου, την τοποθετούμε στην υψηλότερη θέση και ψήνουμε για 30-45 λεπτά.

Στο μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.

Λιώνουμε τα φύλλα δεντρολίβανου με ένα γουδοχέρι για να βγάλουν το άρωμά τους, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε στο κρεμμύδι.

 Συνεχίζουμε το μαγείρεμα χωρίς καπάκι για άλλα 15 λεπτά, χωρίς να αφήσουμε τα κρεμμύδια να ροδίσουν πολύ.

Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει λείο.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και έπειτα το ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας ζωηρά με αναδευτήρα.

Αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για 2 λεπτά.

Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, αραιώνουμε τη μισή και την προσθέτουμε στην υπόλοιπη σάλτσα, μαζί με την κρέμα γάλακτος.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο, ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα ζεστό μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη, μέχρι να γίνει το κρέας.

Περιχύνουμε τα παϊδάκια με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με κάρδαμο και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές