Ζυμαρικά Fettuccine με μανιτάρια, αρακά και σάλτσα αλφρέντο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Zymarika fettuccine me manitaria araka kai saltsa alfrento

Υλικά

Για τη μακαρονάδα:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
  • χοντρό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο
  • 450γρ μανιτάρια, σε φέτες
  • 450γρ ζυμαρικά φετουτσίνι
  • 1 φλ κατεψυγμένος αρακάς (δεν χρειάζεται να ξεπαγώσουμε)
  • 1 φλ ζωμός κοτόπουλο

Για τη σάλτσα αλφρέντο:

  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 3 φλ παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 φλ κρέμα γάλακτος, βαριά

Διαδικασία

Για τη μακαρονάδα:

Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το φασκόμηλο και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.

Μεταφέρουμε το φασκόμηλο σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και αλατίζουμε ελαφρά.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας  για 5-8 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τα μακαρόνια, τον αρακά και το ζωμό κότας.

Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας  και ανακινώντας το τηγάνι για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Για τη σάλτσα αλφρέντο::

Ρίχνουμε το σκόρδο στο τηγάνι και ανακινούμε.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος.

Αφού ανακατέψουμε να πάνε παντού τα υλικά, καλύπτουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε με το καπάκι για 8 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Γαρνίρουμε με φύλλο φασκόμηλου στην κορυφή κάθε πιάτου και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό) Αρακάς Ζυμαρικό (Fettuccine) Ζωμός (κότας) Κρέμα γάλακτος (βαριά) Μανιτάρια Παρμεζάνα Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο Φασκόμηλο

Σχετικές Συνταγές