Κοτόπουλο με βαλσάμικο και μανιτάρια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Kotopoylo me valsamiko kai manitaria

Υλικά

  • 2 κ.γ. φυτικό λάδι
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 φλ μικρά μανιτάρια κομμένα στη μέση
  • 1/3 φλ ζωμός κοτόπουλου ή 1/3 φλ λευκό κρασί
  • 1/4 κ.γ. θυμάρι, θρυμματισμένο

Διαδικασία

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.γ. λάδι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε  τις 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα και το σκόρδο.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το επικαλύπτουμε με το μείγμα και από τις δύο πλευρές.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο και το μείγμα στο τηγάνι και σοτάρουμε τα φιλέτα για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν καλά.

Μεταφέρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μια πιατέλα και τα κρατάμε ζεστά.

Στο τηγάνι ίδιο ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι – 1κ.γ.

Σοτάρουμε τα μανιτάρια για 1 περίπου λεπτό

Προσθέτουμε τον ζωμό ή το κρασί, το θυμάρι και 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα.

Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο και από πάνω τα μανιτάρια.

Σχετικές Συνταγές