Τάρτα σφολιάτας με αχλάδια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Tarta sfoliatas me achladia

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1/2 φλ σάλτσα μήλου, χωρίς ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 2 ώριμα αχλάδια, σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα μήλο
  • 1 κ.σ. νερό
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και χρησιμοποιώντας ένα στρόγγυλο ταψί τάρτας ως οδηγό κόβουμε τη ζύμη κυκλικά προσθέτοντας 4 εκ. περιμετρικά.

Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας αφήνοντας να προεξέχει έξω από το χείλος του ταψιού.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα μήλου με την κανέλα και αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στη βάση της τάρτας.

Απλώνουμε τις φέτες αχλαδιού περιστροφικά καλύπτοντας ελαφρώς η μία την άλλη.

Τοποθετούμε τις μικρότερες φέτες αχλαδιού στο κέντρο της τάρτας.

Πασπαλίζουμε τα αχλάδια με τη ζάχαρη.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αβγό και με αυτό αλείφουμε μόνο τη ζύμη που προεξέχει έξω από το χείλος του ταψιού.

Γυρίζουμε τη ζύμη που προεξέχει προς τα μέσα σε ένα όμορφο γείσο.

Ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει το φύλλο σφολιάτας.

Σε ένα  κατσαρολάκι ρίχνουμε τη μαρμελάδα μήλο και 1 κ.σ. νερό και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αραιώσει λίγο.

Αφαιρούμε την τάρτα από το φούρνο και αλείφουμε τα αχλάδια με την αραιωμένη μαρμελάδα, όσο είναι ακόμα ζεστή.

Αφήνουμε την τάρτα στην άκρη να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σερβίρουμε με συνοδεία παγωτού βανίλια ή με σαντιγύ.

Με το δεύτερο φύλλα του πακέτου μπορείτε να φτιάξετε τάρτες σφολιάτας με μπέικον, ντομάτα και αβγό. Συνταγή εδώ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αχλάδια Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Κανέλα Μαρμελάδα μήλο Νερό Σάλτσα (μήλου) Φύλλο (σφολιάτας)

Σχετικές Συνταγές