Πικάντικο ρύζι με λουκάνικο και κοτόπουλο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 στήθη κοτόπουλο, σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 75γρ πικάντικο χοιρινό λουκάνικο, σε φέτες
- 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών cajun
- 250γρ ρύζι
- 400γρ ντομάτα κονκασέ
- 350ml ζωμός κότας
- μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 5-8 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε την πιπεριά, το σκόρδο, το λουκάνικο, το μείγμα μπαχαρικών cajun και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 5 λεπτά.
Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με το ρύζι, την ντομάτα και το ζωμό κότας.
Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ελαιόλαδο
Ζωμός (κότας)
Κοτόπουλο (στήθος)
Κρεμμύδι
Λουκάνικα
Λουκάνικα (χοιρινά)
Μαϊντανός
Μείγμα μπαχαρικών cajun
Ντομάτες (κονκασέ)
Πιπεριά (κόκκινη)
Ρύζι (μακρύκοκκο)
Σκόρδο