Στρούντελ με λάχανο, πιπεριά και μπέικον

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 στρούντελ ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Strountel me lachano piperia kai mpeikon

Υλικά

  • 1 κιλό και 130γρ λάχανο, χωρίς πυρήνα, τριμμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, σε φέτες
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2 πιπεριές κόκκινες, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 225γρ μπέικον, σε κύβους 
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 5 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κ.σ. μαύρο σουσάμι, για πασπάλισμα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάχανο και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες.

Στραγγίζουμε και πιέζουμε για να βγουν τα περιττά υγρά.

Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το λάχανο, την πιπεριά και τη ζάχαρη και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και η πιπεριά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρεύουμε το μπέικον, μέχρι να γίνει τραγανό.

Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι, το  προσθέτουμε στο μείγμα λάχανου και αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση.

Μεταφέρουμε τη γέμιση σε ένα ταψί και την απλώνουμε για να κρυώσει.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας, το αλείφουμε με βούτυρο ελαφρά και στρώνουμε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω.

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα.

Αφού στρώσουμε τα 6 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, μοιράζουμε τη μισή γέμιση κατά μήκος του φύλλου κρούστας, αφήνοντας 2-3 εκ. περιθώριο γύρω από αυτό.

Βουτυρώνουμε γύρω -γύρω το φύλλο, διπλώνουμε προς τα μέσα και κλείνουμε καλά τις άκρες του.

Τυλίγουμε σφιχτά σε χοντρό ρολό και αλείφουμε με βούτυρο.

Συνεχίζουμε με τα άλλα 6 φύλλα κρούστας, κατά τον ίδιο τρόπο, για να φτιάξουμε το δεύτερο στρούντελ.

Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα στρούντελ με την ένωση προς τα κάτω.

Πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι και ψήνουμε στους 180C για 20-25 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ροδίσει.                                                                                                                           Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βούτυρο Ελαιόλαδο Ζάχαρη Κρεμμύδι Λάχανο Μπέικον Πιπέρι (Μαύρο) Πιπεριά (κόκκινη) Σουσάμι (μαύρο) Φύλλο (κρούστας)

Σχετικές Συνταγές