Ψητά μπουτάκια κοτόπουλο με κουνουπίδι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Psita mpoytakia kotopoylo me koynoypidi

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου, με κόκαλο και δέρμα
  • 2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών τσίλι και σκόρδο σκόνη
  • 1 κεφάλι κουνουπίδι (680 γρ), μπουκετάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
  • 1/2 φλ φύλλα φρέσκο κόλιανδρο, κομμένα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230C.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι,  που μπαίνει στο φούρνο,  ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Πασπαλίζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου με το μείγμα μπαχαρικών τσίλι-σκόρδο.

Βάζουμε τα μπουτάκια στο πυρίμαχο τηγάνι με το δέρμα προς τα κάτω και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι, κρατάμε 2 κ.σ. από τους  χυμούς στο σκεύους και πετάμε τα περισσεύματα.

Ρίχνουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση.

Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Βάζουμε και τα μπουτάκια κοτόπουλου με το δέρμα προς τα πάνω και μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο.

Ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να γίνει το κοτόπουλο.

Πασπαλίζουμε με κόλιανδρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Κόλιανδρος Κοτόπουλο (μπουτάκι) Κουνουπίδι Μείγμα μπαχαρικών τσίλι και σκόρδο Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές