Σαλάτα με γλυκοπατάτα στο γκριλ και κρεμμυδάκι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Salata me glykopatata sto gkril kai kremmydaki

Υλικά

  • 4 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3/4 φλ ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ μηλόξυδο
  • 1/2 φλ κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα
  • 2 κ.γ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1/4 φλ μαϊντανός

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.

Αλείφουμε τις γλυκοπατάτες και τα κρεμμυδάκια με 1/4 φλ ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο γκριλ.

Ψήνουμε τις πατάτες για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν.

Ψήνουμε τα κρεμμυδάκια για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνει σημάδι από το γκριλ.

Βγάζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα 1/2 φλ ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα, το μηλόξυδο και το μέλι.

Αλατοπιπερώνουμε, όσο θέλουμε και προσθέτουμε τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας ώστε οι γλυκοπατάτες να καλυφθουν καλά με όλα τα υλικά.

Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Γλυκοπατάτα Ελαιόλαδο Κρεμμυδάκια φρέσκα Μαϊντανός Μηλόξυδο Ξύδι (κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα) Πιπέρι (Μαύρο)

Σχετικές Συνταγές