Νιόκι πατάτας με ζαμπόν και αρακά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Nioki patatas me zampon kai araka

Υλικά

  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο
  • 225γρ ζαμπόν, σε κύβους
  • ½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι, κομμένο
  • ¾  φλ ζωμός κοτόπουλου με λίγο αλάτι
  • ¾  φλ νερό
  • 1 πακέτο νιόκι πατάτας (περίπου 500γρ)
  • 1 φλ αρακάς, ξεπαγωμένος
  • ¼  φλ κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 φλ γραβιέρα, τριμμένη
  • 1/3 φλ παρμεζάνα, τριμμένη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο σε υψηλή φωτιά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, που μπαίνει στο φούρνο, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το ζαμπόν και το θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να ροδίσει ελαφρά το ζαμπόν.

Ρίχνουμε  το ζωμό κότας και το νερό και σιγομαγειρεύουμε.

Προσθέτουμε τα νιόκι πατάτας και ανακατεύουμε καλά.

Καλύπτουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα νιόκι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον αρακά, την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος, 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι.

Πασπαλίζουμε με γραβιέρα και βάζουμε στο φούρνο για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Σερβίρουμε αμέσως.

Σχετικές Συνταγές