Σκορδάτο ρύζι με μοσχολέμονο και κόλιανδρο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
- 1 κ.σ. φυτικό λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο
- 2 φλ ρύζι
- 1 κ.γ. χοντρό αλάτι
- 3-4 φλ ζωμός κότας
- 3 μοσχολέμονα (λάιμ), χυμός
- 2 μοσχολέμονα (λάιμ), ξύσμα
- φρέσκο κόλιανδρο, κομμένο, για γαρνιτούρα
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί το ρύζι.
Προσθέτουμε 2 φλ ζωμό κότας, το χυμό και το ξύσμα από 2 μοσχολέμονα και βράζουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι.
Προσθέτουμε υγρό αν χρειάζεται, καθώς το ρύζι δεν πρέπει να κολλάει.
Λίγο πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε στο ρύζι τον υπόλοιπο χυμό ενός μοσχολέμονου, πασπαλίζουμε με μπόλικο κομμένο κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό)
Ζωμός (κότας)
Κόλιανδρος
Κρεμμύδι
Λάδι φυτικό
Λάιμ (μοσχολέμονο)
Λάιμ (ξύσμα)
Λάιμ (χυμός)
Ρύζι
Ρύζι (μακρύκοκκο)
Σκόρδο