Ταχινόψωμο με μπανάνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 καρβέλι ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Tachinopsomo me mpanana

Υλικά

  • 1 1/2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. λευκό σουσάμι + 2 κ.σ. για πασπάλισμα
  • 2 κ.σ. μαύρο σουσάμι + 2 κ.σ. για πασπάλισμα
  • 3/5 κ.γ. αλάτι
  • 1/3 φλ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
  • 1/4 φλ καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλ ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ.σ. ταχίνι
  • 3 ώριμες σφιχτές μπανάνες, λιωμένες
  • 1 κ.γ. μπέικιν σόδα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ (21x11εκ.).

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το αλεύρι, το λευκό και το μαύρο σουσάμι, το αλάτι και ανακατεύουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο και τις ζάχαρες.

Σπάμε μέσα το αβγό, προσθέτουμε τη βανίλια, το ταχίνι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τις μπανάνες και τη μπέικιν σόδα και ανακατεύουμε και πάλι καλά.

Βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι τα κομμάτια βούτυρου να εξαφανιστούν.

Ανακατεύουμε και τυχόν υπολείμματα αλευριού από τον πάτο.

Ρίχνουμε τη ζύμη στη φόρμα του κέικ και χτυπάμε ελαφρά να ισιώσει η ζύμη.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι το κέντρο να φουσκώσει, οι άκρες να ροδίσουν και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο.

Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά μέσα στο ταψί.

Ξεφορμάρουμε το ταχινόψωμο και το αφήνουμε σε μια σχάρα.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Βανίλια (εκχύλισμα) Βούτυρο (ανάλατο) Ζάχαρη Ζάχαρη (καστανή) Μπανάνα Σόδα μαγειρική Σουσάμι Σουσάμι (μαύρο) Ταχίνι

Σχετικές Συνταγές