Ταλιατέλες με αρακά λιαστές ντομάτες και γιαούρτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
Taliateles me araka liastes ntomates kai giaourti

Υλικά

  • 500 γρ. ταλιατέλες 
  • 200 γρ. αρακά
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 200 γρ λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. τσ. τυρί κατίκι
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • 1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 

Διαδικασία

Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο νερό. Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια, τον αρακά, τις λιαστές ντομάτες, τα μυρωδικά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά και προσθέτουμε το κατίκι και το γιαούρτι.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτουμε τη γραβιέρα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αρακάς Γιαούρτι Γραβιέρα Ελαιόλαδο Κρεμμυδάκια φρέσκα Λιαστές ντομάτες Ρίγανη (φρέσκια) Ταλιατέλες Τυρί κατίκι

Σχετικές Συνταγές