Λαβράκι με πέστο σπανάκι-αβοκάντο και σπαράγγια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Lavraki me pesto spanaki avokanto kai sparaggia

Υλικά

  • 4 λαβράκια φιλεταρισμένα (900γρ)
  • χοντρό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμένο
  • 2 φλ baby σπανάκι
  • 1/2 φλ φρέσκος μαϊντανός, κομμένος + επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1/4 φλ καρύδια, κομμένα
  • 2 κ.γ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 αβοκάντο, χωρίς το κουκούτσι του
  • 450 γρ σπαράγγια, με τις άκρες τους κομμένες
  • 2 λεμόνια, κομμένα στη μέση
  • θαλασσινό αλάτι νιφάδες

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε τα λαβράκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μπλέντερ βάζουμε το σπανάκι, το μαϊντανό, το σκόρδο, τα καρύδια, το χυμό λεμονιού, 1/4 φλ ελαιόλαδο, 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι και χτυπάμε δύο με τρεις φορές.

Προσθέτουμε το αβοκάντο και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά, αλλά η σάλτσα να κρατάει την υφή της.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, μέχρι να κάψει καλά.

Ρίχνουμε τα λαβράκια και τηγανίζουμε για 3 λεπτά στην κάθε πλευρά.

Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και αφήνουμε για 1 λεπτό.

Στο μεταξύ, επιστρέφουμε το τηγάνι μας σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο, τα σπαράγγια, 1/2 κ.γ. αλάτι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.

Μεταφέρουμε τα σπαράγγια σε μια πιατέλα.

Βάζουμε τα λεμόνια στο τηγάνι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και τηγανίζουμε σε υψηλή φωτιά για 1 λεπτό.

Τοποθετούμε κάθε φιλέτο επάνω σε μία στρώση σπαράγγια.

Απλώνουμε πάνω στα λαβράκια την πέστο σπανάκι-αβοκάντο. 

Γαρνίρουμε με μαϊντανό και τα κομμάτια λεμόνι, πασπαλίζουμε με νιφάδες θαλασσινό αλάτι και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές