Φασολάκια κοκκινιστά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Fasolakia kokkinista

Υλικά

  • 450γρ φασολάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 1/2 - 1 κ.γ. νιφάδες κόκκινο πιπέρι
  • 2 μεγάλες ντομάτες,  χοντροκομμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ ξηρό λευκό κρασί
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • αλάτι  
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και τις ντομάτες και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι η ντομάτα να αρχίσει να χάνεται.

Βάζουμε και τα φασολάκια και ανακατεύουμε να ενωθούν με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε το κρασί και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 45-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν

Προσθέτουμε την κανέλα, αλατοπιπερώνουμε, ανκατεύουμε και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Κανέλα Κρασί (λευκό) Κρεμμύδι Ντομάτες Πιπέρι (Κόκκινο) Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο Φασολάκια (πράσινα)

Σχετικές Συνταγές