Πικάντικο κοτόπουλο με λευκή σάλτσα και σπανάκι

Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο και πέτσα, σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, κομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ, λιωμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο (1κ.σ. + 1 κ.σ.)
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών cajun
- 1 1/4 φλ ζωμός κοτόπουλο
- 1 φλ κρέμα γάλακτος
- 2 φλ σπανάκι, κομμένο
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, για 3-4 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το μείγμα μπαχαρικών cajun.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζωμό κοτόπουλο και στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα, για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί εντελώς το σπανάκι.
Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με επιπλέον μείγμα μπαχαρικών cajun, αν θέλουμε.
Σερβίρουμε αμέσως με συνοδεία ρυζιού ή ζυμαρικών.