Πουτίγκα λεμονιού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Poytigka lemonioy

Υλικά

  • 60γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
  • 185γρ ζάχαρη
  • 3 αβγά 
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού, τριμμένο
  • 40γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 185ml γάλα
  • 80ml χυμός λεμονιού
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C.

Βουτυρώνουμε ένα βαθύ πυρέξ.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους των αβγών, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.

Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα λίγο-λίγο.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. 

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών μέχρι να έχουμε μαλακές κορυφές και ρίχνουμε τη μαρέγκα στη ζύμη.

Ρίχνουμε τη ζύμη στο πυρέξ.

Τοποθετούμε το πυρέξ μέσα σε ένα βαθύ ταψί.

Ρίχνουμε βραστό νερό στο ταψί, ώστε να καλύπτει 1/3 των πλαϊνών του πυρέξ.

Μεταφέρουμε προσεκτικά στο φούρνο και ψήνουμε για 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κορυφή, να είναι σφικτή στο άγγιγμα και να φουσκώσει.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλεύρι Βούτυρο (ανάλατο) Γάλα Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Λεμόνια (ξύσμα) Λεμόνια (χυμός)

Σχετικές Συνταγές