Κανελόνια με σπανάκι γιαούρτι και τυριά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
Kanelonia me spanaki giaourti kai tyria

Υλικά

  • 10 κανελόνια
  • 400 γρ. σπανάκι
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 150 γρ. μυζήθρα ή φέτα
  • 300 γρ γιαούρτι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκ. σκόρδο σε φετάκια
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.γ. φρέσκο βασιλικό
  • αλάτι, πιπέρι 

 

Διαδικασία

Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μαραίνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2', προσθέτοντας στη συνέχεια το σπανάκι και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε αλάτι και το ανακατεύουμε για 2'-3' σε δυνατή φωτιά. Το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και όταν κρυώσει προσθέτουμε  τα τυριά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε προσεκτικά.  

Κατόπιν φτιάχνουμε τη σάλτσα, σοτάροντας σε λίγο ελαιόλαδο για 1' το σκόρδο και προσθέτοντας τη ντομάτα και τα μυρωδικά. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 4'-5'.  Βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει και ζεματίζουμε τα κανελόνια για 3'-4'  στραγγίζοντάς τα αμέσως πολύ καλά.

Τα γεμίζουμε με το μίγμα του σπανακιού και τα τοποθετούμε σε πιατέλα, στη σειρά. Τα περιχύνουμε με τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας και σερβίρουμε αμέσως. 

Σχετικές Συνταγές