Quiche με λαχανικά και γραβιέρα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Quiche me lachanika kai graviera

Υλικά

  • 2 φύλλα ζύμης κουρού, αποψυγμένα
  • 1 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • 1 κολοκυθάκι, λεπτοτριμμένο
  • 1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο και λεπτοτριμμένο
  • 4 αβγά
  • 3/4 φλ κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ γραβιέρα Νάξου, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Βουτυρώνουμε το εσωτερικό και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας διαμέτρου 22 εκ.

Απλώνουμε το 1ο φύλλο ζύμης κουρού στο πυρίμαχο σκεύος και αλείφουμε με βούτυρο.

Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο ζύμης κουρού, τοποθετώντας το σταυρωτά και αλείφοντάς το με βούτυρο ενδιάμεσα.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα των φύλλων ζύμης κουρού, που προεξέχουν και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα της ταρτιέρας.

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Απλώνουμε στη ψημένη βάση της ζύμης την πέστο βασιλικού.

Στύβουμε πολύ καλά το κολοκυθάκι και το καρότο για να φύγουν τα υγρά τους, τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε πάνω από την πέστο.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε με αναδευτήρα και περιχύνουμε το μείγμα στα λαχανικά.

Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.

Ψήνουμε την τάρτα μας για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να δέσει.

Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Γραβιέρα Γραβιέρα (Νάξου) Ζύμη κουρού Καρότα Κολοκυθάκια Κρέμα γάλακτος Πέστο Πιπέρι (Μαύρο)

Σχετικές Συνταγές