Ψητή πέστροφα με μπέικον και πιπεριά Φλωρίνης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Psiti pestrofa me mpeikon kai piperia Florinis

Υλικά

  • 3 φέτες καπνιστό μπέικον
  • 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 πέστροφες (περίπου 450 γρ. / πέστροφα), καθαρισμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λεμόνι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • ½ φλ. ζωμό κότας
  • 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένες
  • ⅓ φλ. βότανα: δεντρολίβανο, εστραγκόν και μαϊντανό, ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250ο C.

Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε βούτυρο και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Προσθέτουμε το μπέικον στο ταψί και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνει το μπέικον τραγανό.

Αφαιρούμε το μπέικον και το βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα για να στραγγίσει.

Αφήνουμε στο ταψί το λίπος, που έχει απομείνει.

Χτυπάμε ελαφρά τις πέστροφες για να φύγουν τα πολλά υγρά και αλατοπιπερώνουμε.

Τοποθετούμε τα ψάρια μας στο ταψί και τα περιχύνουμε με το καυτό λίπος.

Ψήνουμε για 10 λεπτά.

Περιχύνουμε και πάλι τα ψάρια μας με το καυτό λίπος, που υπάρχει στον πάτο του ταψιού μας.

Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το τοποθετούμε πάνω από τις πέστροφες, μαζί με τους κύβους λεμονιού.

Προσθέτουμε το ζωμό κότας και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Πασπαλίζουμε τα ψάρια με την πιπεριά Φλωρίνης και τα βότανα και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως κόβοντας με ένα κοφτερό μαχαίρι κατά μήκος τη ραχοκοκαλιά του ψαριού, έτσι ώστε να αφαιρέσουμε το κόκκαλο και να κρατήσουμε το φιλέτο.

Με ένα κουτάλι περιχύνουμε το φιλέτο μας με το ζωμό, που έχει μείνει στο ταψί. 

Σχετικές Συνταγές