Κιμαδοπιτάκια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Kimadopitakia

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, λιωμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/2 φλ κουκουνάρι, ψημένο
  • 1/2 κ.γ. νιφάδες τσίλι
  • 1/2 φλ άνηθος, κομμένος
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 2 φλ (450 γρ) κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρο
  • 1/4 κ.γ. κύμινο
  • 1/4 φλ γιαούρτι
  • 1 πορτοκάλι, ξύσμα
  • 4 φύλλα κρούστας
  • 6 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κουκουνάρι και το τσίλι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο.

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βάζουμε στο τηγάνι τον κιμά μαζί με 1/2 κ.γ. κανέλα, 1/2 κ.γ. κόλιανδρο,  1/4 κ.γ. κύμινο και όσο αλάτι θέλουμε και ροδίζουμε.

Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει και μετά προσθέτουμε 1/4 φλ γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μείγμα με το σκόρδο - κρεμμύδι.

Κόβουμε τα φύλλα στα 3 σε λωρίδες κατά μήκος.

Αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο το κάθε κομμάτι φύλλου και το απλώνουμε κάθετα μπροστά μας.

Βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση στη μία γωνία του φύλλου κρούστας.

Σκεπάζουμε διπλώνοντας χιαστί το φύλλο και σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Αλείφουμε με βούτυρο μετά από κάθε δίπλωμα.

Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη γέμιση και φύλλα.

Ψήνουμε σε ταψί για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Tip: Με τα υπόλοιπα φύλλα του πακέτου μπορείτε να φτιάξετε πίτα με γαλοπούλα και μπρόκολο. Συνταγή εδώ

Σχετικές Συνταγές