Μύδια στον ατμό με ντομάτα και σκόρδο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Mydia ston atmo me ntomata kai skordo

Υλικά

  • 1/4 φλ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 3 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, κομμένος
  • 2 φλ ντομάτα κονκασέ
  • 1/4 κ.γ. ξηρό θυμάρι
  • 1/4 κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 2 κιλά περίπου μύδια (1800 γρ)  
  • 1/8 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • αλάτι, αν χρειάζεται

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει διαφανές το κρεμμύδι.

Ρίχνουμε και το μαϊντανό, την ντομάτα, το θυμάρι και το κόκκινο πιπέρι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με μισοκαλυμμένη την κατσαρόλα, για 25 λεπτά. Ανακατεύουμε συχνά.

Πετάμε όποιο μύδι έχει σπασμένο κέλυφος ή δεν κλείνει.

Προσθέτουμε τα μύδια στην κατσαρόλα, καλύπτουμε και βράζουμε.

Μαγειρεύουμε κουνώντας συχνά την κατσαρόλα, για 3 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.

Αφαιρούμε τα ανοιχτά μύδια.

Συνεχίζουμε να βράζουμε, αφαιρώντας κάθε λίγο όποια μύδια ανοίξουν.

Πετάμε όσα δεν ανοίξουν καθόλου.

Προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι στο ζωμό.

Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι.

Περιχύνουμε τον ζωμό πάνω στα μύδια και σερβίρουμε με συνοδεία σκορδόψωμου.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Θυμάρι Κρεμμύδι Μαϊντανός Μύδια Ντομάτες (κονκασέ) Πιπέρι (Κόκκινο) Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές