Αρνίσια κεμπάπ με κόκκινο τζατζίκι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Arnisia kempap me kokkino tzatziki

Υλικά

  • 800 γρ. αρνίσιος κιμάς, από μπούτι
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το κόκκινο τζατζίκι

  • 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 μεγάλα παντζάρια ψημένα στον φούρνο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 150 γρ. αγγούρι στο μπλέντερ μόνο το νερό του
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε πολύ δυνατή φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τη ρίγανη,  το πετιμέζι, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Το μίγμα πρέπει να είναι όσο πιο ομοιόμορφο γίνεται. Πλάθουμε 16 μικρά και ελαφρώς μακρόστενα κεμπάπ και βάζουμε τα κεμπάπ σε μια ελαφρώς λαδωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά.

Για το κόκκινο τζατζίκι

Ψήνουμε τα παντζάρια στον φούρνο στους 180 για 1 1/2 ώρα μέσα σε αλουμινόχαρτο. Καθαρίζουμε καλά και τα περνάμε μαζί με το σκόρδο από το μπλέντερ και ένα σουρωτήρι και κρατάμε τον χυμό τους. Κάνουμε το ίδιο για το αγγούρι και κρατάμε το νερό του. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Σχετικές Συνταγές