Πίτσα με κοτόπουλο, μανιτάρια και ντομάτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Pitsa me kotopoylo manitaria kai ntomata

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ μανιτάρια, σε φέτες
  • 1 ζύμη για πίτσα (650γρ)
  • 500 γρ ντοματοπέλτες
  • 100 γρ στήθος κοτόπουλο, μαγειρεμένο, σε κομμάτια
  • 125 γρ μοτσαρέλα, σε φέτες
  • 150 γρ ντοματίνια, κομμένα
  • 25 γρ παρμεζάνα, τριμμένη
  • λίγο μαϊντανό, για πασπάλισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί.

Απλώνουμε τον ντοματοπελτέ αφήνοντας κενό περιμετρικά από τις άκρες της ζύμης και μετά τα μανιτάρια, το κοτόπουλο, το τυρί και τα ντοματίνια.

Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει η βάση τραγανή και ροδισμένη και να λιώσει το τυρί.

Πασπαλίζουμε με τo μαϊντανό και την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ελαιόλαδο Ζύμη πίτσας Κοτόπουλο (στήθος) Μαϊντανός Μανιτάρια Μοτσαρέλα Ντοματίνια Ντοματοπελτές Παρμεζάνα

Σχετικές Συνταγές