Λάβα κέικς σοκολάτας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Lava keiks sokolatas

Υλικά

  • 226 γρ βούτυρο αγελάδος + επιπλέον για τις θήκες
  • 4 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • μια πρέζα πιπέρι καγιέν
  • μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 340 γρ ημίγλυκη σοκολάτα, τεμαχισμένη
  • 1 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 1/2 φλ ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα (προαιρετικά)
  • 6 μεγάλα αβγά + 6 κρόκοι αβγών
  • 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Βουτυρώνουμε 8 φορμάκια και πασπαλίζουμε το κάθε ένα με 1/2 κ.γ. ζάχαρη.

Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο, την κανέλα, το πιπέρι καγιέν, το μοσχοκάρυδο, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να λιώσουν και να γίνει ένα λείο μείγμα.

Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, τα αβγά, τους κρόκους αβγών, το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα αμυγδάλου μέχρι να γίνουν κρέμα.

Προσθέτουμε το μείγμα λιωμένης σοκολάτας.

Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια.

Ψήνουμε μέχρι οι κορυφές να δέσουν και να σκουρύνουν οι άκρες, για 12-14 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε γύρω-γυρω τα κέικ από τα φορμάκια, ώστε να ξεκολλήσουν και τα μεταφέρουμε σε πιάτο.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές