Πάπια με σάλτσα μούρων

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Papia me saltsa moyron

Υλικά

  • 6 μεγάλα φιλέτα στήθους πάπιας με πέτσα, χωρίς κόκαλο,
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ ξίδι βαλσάμικο
  • 1 φλ κόκκινο κρασί
  • 1 φλ ζωμός κοτόπουλου ή πάπιας
  • 1/3 φλ καστανή ζάχαρη
  • 3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 φλ μίγμα μούρων (βατόμουρα, μύρτιλα κ.λπ.)
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα πάπιας.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και ροδίζουμε τα φιλέτα, πρώτα από το μέρος της πέτσας, έπειτα αναποδογυρίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.

Μεταφέρουμε τα φιλέτα μας σε μια πιατέλα, κρατώντας τα ζουμιά στο τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το βαλσάμικο και το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθούν στο μισό.

Βάζουμε το ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι και πάλι να μειωθεί το υγρό στο μισό.

Προσθέτουμε τη καστανή ζάχαρη, το δεντρολίβανο και τα μούρα και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.

Βάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.

Μεταφέρουμε τα φιλέτα μας σε πιάτα και περιχύνουμε τη σάλτσα γύρω από αυτά.

Σχετικές Συνταγές