Πέννες με κρεμώδη σάλτσα βότκας
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
- 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κρεμμύδια, λιωμένα
- 1 φλ βότκα
- 1 φλ ζωμός κοτόπουλου
- 900 γρ ντομάτα κονκασέ
- χοντρό αλάτι
- πιπέρι
- 450 γρ ζυμαρικά πένες
- 1/2 φλ κρέμα γάλακτος
- 20 φύλλα βασιλικού ή σπανάκι
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το σκόρδο και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά να γλυκάνουν.
Προσθέτουμε τη βότκα και αφήνουμε να πάρει μία βράση για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, την ντομάτα και φέρνουμε τη σάλτσα σε βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε.
Όσο σιγομαγειρεύεται η σάλτσα, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.
Προσθέτουμε στη σάλτσα μας την κρέμα γάλακτος και μόλις βράσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε ζεστά στη σάλτσα, μαζί με τα φύλλα βασιλικού ή σπανάκι.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό)
Βασιλικός
Βότκα
Βούτυρο
Ελαιόλαδο
Ζωμός (κότας)
Κρέμα γάλακτος
Κρεμμύδι
Κρεμμύδι (εσαλότ)
Ντομάτες (κονκασέ)
Πιπέρι (Μαύρο)
Σκόρδο
Σπανάκι