Τάκος με κιμά και γιαούρτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Takos me kima kai giaourti

Υλικά

  • 6 θήκες για τάκος
  • 400 γραμμ. κιμά
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γραμμ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα, μαζί με το χυμό τους
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 4-5 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 150 γρ γιαούρτι
  • 150 γραμμ. τυρί τσένταρ τριμμένο

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε τον κιμά και το κρεμμύδι. Τα μαγειρεύουμε για 10-15′, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τα μπαχαρικά. Αλατοπιπερώνουμε τον κιμά σύμφωνα με τα γούστα μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τον αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30′ περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Μοιράζουμε τον κιμά στις θήκες για τάκος, προσθέτουμε μαρούλι, ντομάτα, γιαούρτι και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Γιαούρτι Ελαιόλαδο Κιμάς Κρεμμύδι Κύμινο Μαρούλι Ντοματάκια (κονσέρβα) Ντομάτες Πάπρικα Τάκος Τσίλι Τυρί cheddar

Σχετικές Συνταγές