Μπάρες λεμονιού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 20 κομμάτια ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Mpares lemonioy

Υλικά

Για τη βάση:

  • 225 γρ βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/8 κ.γ. αλάτι χοντρό

Για τη γέμιση:

  • 6 μεγάλα αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 φλ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού (4-6 λεμόνια)
  • 1 φλ χυμός λεμονιού
  • 1 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Για τη βάση:

Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και ανακατεύουμε με το γάντζο, μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και ανάλαφρο.

Σε άλλο μπολ ρίχνουμε  το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με το μίξερ στο χαμηλό, προσθέτουμε το μείγμα βουτύρου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και την κάνουμε μπάλα.

Αλευρώνουμε τα χέρια μας και πιέζουμε τη ζύμη μας για να την κάνουμε επίπεδη.

Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε ένα ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί 33Χ22.

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα και κρατάμε τον φούρνο αναμμένο.

Για τη γέμιση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και το αλεύρι.

Ρίχνουμε το μείγμα της γέμισης πάνω στη βάση και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να δέσει.

Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι (χοντρό) Αλεύρι Βούτυρο (ανάλατο) Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Λεμόνια (ξύσμα) Λεμόνια (χυμός)

Σχετικές Συνταγές