Σούπα με κολοκυθάκια και κάρυ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

Υλικά
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1/4 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 680 γρ κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
- 1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
- 3 φλ ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα τέσσερα
- 1 1/2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1/8 κ.γ. λευκό πιπέρι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 φλ γάλα πλήρες ή κρέμα γάλακτος
- λάδι με τσίλι, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι για να φτιάξουμε μπεσαμέλ.
Ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το ζωμό, το σκόρδο, το κάρυ, το δαφνόφυλλο, το πιπέρι καγιέν, το λευκό πιπέρι και το αλάτι.
Βράζουμε σε υψηλή φωτιά, κατόπιν τη χαμηλώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και προσθέτουμε την μπεσαμέλ.
Με ένα μπλέντερ χειρός κάνουμε το μείγμα πουρέ.
Προσθέτουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος.
Για να σερβίρουμε, ζεσταίνουμε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά και περιχύνουμε κάθε μερίδα με λίγες σταγόνες λάδι με τσίλι, εάν επιθυμούμε.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι
Αλεύρι
Βούτυρο
Γάλα
Ζωμός (κότας)
Ζωμός (λαχανικών)
Κάρυ
Κάρυ (σκόνη)
Κολοκυθάκια
Κρέμα γάλακτος
Κρεμμύδι (κίτρινο)
Λάδι με τσίλι
Πιπέρι (Καγιέν)
Πιπέρι (Λευκό)
Σκόρδο
Φυλλα δάφνης