Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
Kolokythopita choris fyllo me giaourti

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
  • 2 αυγά
  • 500 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ αλεύρι
  • 200 γρ γιαούρτι TOTAL 2%
  • 1/2 φλ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Πιπέρι καγιέν
  • 50 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για την επάλειψη του τηγανιού και του ταψιού

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC βαθμούς. Ανακατεύουμε καλά σε μεγάλο μπολ τα κολοκυθάκια, τα αυγά,  δύο φλιτζάνια τυρί, το λάδι, το γιαούρτι, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.  Σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι και δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός. Αλείφουμε ένα  ταψάκι με λίγο λάδι και στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα. Ρίχνουμε από πάνω όλο το υπόλοιπο τυρί, από πάνω τα κομματάκια βουτύρου και ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου, μέχρι η πίτα ψηθεί βαθιά. Αν χρειαστεί το σκεπάζουμε με λίγο αλουμινόχαρτο στη μέση του ψησίματος.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βούτυρο Γιαούρτι Γραβιέρα Δυόσμος Ελαιόλαδο Κολοκυθάκια Πιπέρι (Καγιέν)

Σχετικές Συνταγές