Ζυμαρικά spaghetti με μπέικον, αβγά και σέσκουλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Zymarika spaghetti me mpeikon avga kai seskoyla

Υλικά

  • 340 γρ ζυμαρικά spaghetti
  • 1 μάτσο σέσκουλα
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 1/2 φλ παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι 
  • πιπέρι

Διαδικασία

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, προσθέτοντας τα σέσκουλα στα τελευταία 3 λεπτά.

Κρατάμε 1/2 φλ από το νερό που έβρασαν, τα σουρώνουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.

Στο μεταξύ, ψήνουμε το μπέικον σε αντικολλητικό σκεύος μέχρι να γίνει τραγανό, για 6-8 λεπτά.

Μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας και σπάμε σε κομμάτια όταν κρυώσει αρκετά.

Καθαρίζουμε το τηγάνι και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Σπάμε τα αβγά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, ώστε να γίνουν μελάτα.

Μέσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και τα σέσκουλα προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά, την παρμεζάνα, 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι και το μπέικον.

Ανακατεύουμε.

Χωρίζουμε σε 4 μερίδες και από πάνω βάζουμε από ένα αβγό.

Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Ελαιόλαδο Ζυμαρικό (spaghetti - σπαγγέτι) Μπέικον Παρμεζάνα Πιπέρι (Μαύρο) Σέσκουλα

Σχετικές Συνταγές