Κέικ βουτύρου με γλάσο λεμονιού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 10 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Keik voytyroy me glaso lemonioy

Υλικά

Για το κέικ:

  • 220 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • μια πρέζα αλάτι
  • 100ml γάλα πλήρες
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150γρ βούτυρο αγελάδος ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 185 γρ ζάχαρη άχνη
  • 3 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

Για το γλάσο:

  • 350 γρ ζάχαρη άχνη
  • 100ml φρέσκος χυμός λεμονιού

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα σκεύος για κέικ διαμέτρου 21 εκ.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια.

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο, για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.

Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σε 3 δόσεις, εναλλάσσοντας με το μείγμα γάλακτος, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το μείγμα αλευριού.

Βάζουμε το μείγμα στο σκεύος και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Αφήνουμε στο ταψί για 10 λεπτά.

Για το γλάσο:

Χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη με χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο.

Βάζουμε το κέικ σε μια σχάρα και περιχύνουμε με το γλάσο.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Βανίλια (εκχύλισμα) Βούτυρο (ανάλατο) Γάλα Ζάχαρη (άχνη) Λεμόνια (ξύσμα) Λεμόνια (χυμός) Σόδα μαγειρική

Σχετικές Συνταγές